Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 12 uitgestoken plakjes rauwe, rode tonijn
  • 4 nootjes jakobsschelpdieren, in plakjes gesneden
  • 100 gram zeebaars, in blokjes gesneden
  • 4 blaadjes citroenkruid
  • 30 gram vermicelli van komkommer
  • 4 radijzen
  • 10 gram gemarineerde Japanse gember
  • 4 eetlepels soja
  • 1 koffielepel lichtgeroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel neutrale olijfolie
  • een scheutje citroensap
  • Szechuanpeper

Leg 3 plakjes tonijn op ieder bord en kruid met szechuanpeper. Fris wegzetten. De blokjes zeebaars in een gekoelde roestvrijstalen kom mengen met een scheutje citroensap, de versnipperde blaadjes citroenkruid, een weinig sap van de gembermarinade, olijfolie en peper (vooral niet zouten). De tartaar over 4 ringen verdelen en afdekken met plakjes jakobsschelpdier en fris wegzetten. Met een parisienne-mesje parels uit de radijzen steken. De ringen verwijderen. De vermicelli van komkommer op de tartaar schikken. Het bord versieren met radijsparels. De sesamzaadjes met sojasaus mengen en de saus over de bordspiegels verdelen.

Leg 3 plakjes tonijn op ieder bord en kruid met szechuanpeper. Fris wegzetten. De blokjes zeebaars in een gekoelde roestvrijstalen kom mengen met een scheutje citroensap, de versnipperde blaadjes citroenkruid, een weinig sap van de gembermarinade, olijfolie en peper (vooral niet zouten). De tartaar over 4 ringen verdelen en afdekken met plakjes jakobsschelpdier en fris wegzetten. Met een parisienne-mesje parels uit de radijzen steken. De ringen verwijderen. De vermicelli van komkommer op de tartaar schikken. Het bord versieren met radijsparels. De sesamzaadjes met sojasaus mengen en de saus over de bordspiegels verdelen.