Voor 4 personen

Ingrediënten

1 handvol dille, 1 teentje knoflook, 1 komkommer, 500 g Griekse yoghurt, versgemalen witte peper en zout, 4 el olie, 3 el gepelde walnoten, olijfolie

Bereiding

  1. Was en droog de dille en hak de dunne uiteinden fijn. Pel de knoflook en snij hem in stukjes. Was de komkommer en snij er ongeveer een vijfde af. Leg dat in de koelkast. Schil de rest van de komkommer en snij in kleine blokjes.
  2. Mix de blokjes komkommer met de knoflook, de yoghurt, twee derde van de dille, 1/2 koffielepel zout en de olie tot een fijne puree. Voeg beetje bij beetje 400 à 500 ml water toe tot de gewenste dikte bereikt is. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de soep 2 à 3 uur in de koelkast.
  3. Rooster de walnoten in een braadpan zonder vetstof. Laat ze wat afkoelen en hak ze dan grof. Schaaf het opzij gelegde stuk komkommer in dunne, lange linten.
  4. Verdeel de soep over diepe borden en decoreer met de komkommerlinten. Bestrooi met de rest van de dille en de walnoten en nappeer net voor het serveren met wat olijfolie.
Voor 4 personen1 handvol dille, 1 teentje knoflook, 1 komkommer, 500 g Griekse yoghurt, versgemalen witte peper en zout, 4 el olie, 3 el gepelde walnoten, olijfolie