Broccolisoep met gebakken kabeljauw en Maltaisesaus

Spinazie-linzensoep

De broccolisoep nappeer je met een Maltaisesaus, dat is een Hollandse saus die je losklopt met citroen- en sinaasappelsap en afwerkt met de zeste.

Voor 4 personen

  • 1 kleine broccoli
  • 2 l gevogelte- of groentebouillon
  • kruidentuil (samengebonden laurierblad met 5 peterseliestengels en 2 takken tijm)
  • peper en zout
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eierdooiers
  • 100 g boter (in klontjes)
  • sap van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 bloedsinaasappel
  • zeste van 1/2 bloedsinaasappel
  • 4 stukken kabeljauw van 50 g elk
  • boter

Bereiding

1. Snijd de broccoli in roosjes en kook met de bouillon en de kruidentuil helemaal gaar. Verwijder de kruiden en mix tot een gladde groene soep. Kruid met peper en zout.

2. Doe de eierdooiers bij de wijn en warm licht op. Klop los en klop er beetje bij beetje de boter onder tot een dikke Hollandse saus. Klop de saus los met het citroen- en sinaasappelsap en werk af met de zeste. Kruid met peper en zout.

3. Bak de kabeljauw net gaar in boter en leg in het midden van de soep. Nappeer met de Maltaisesaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content