Broccolipuree met gebakken spek, champignons en truffelsaus
31-01-2017, 16:39
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:51
Voor 4:
Voor 4:
1 broccoli
zout
melk (ca. 1 dl)
50 g boter
nootmuskaat
peper
3 dl bruine fond
250 g Parijse champignons
boter
1 kleine fijngesneden zwarte wintertruffel
4 tot 12 sneden buikspek
Snij de broccoli in roosjes en kook ze gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en pureer met een scheut melk, boter, nootmuskaat en peper en zout.
Breng de fond aan de kook en laat tot de helft inkoken. Snij de champignons in kwarten en bak ze krokant in boter. Voeg de truffel en de champignons toe aan de saus en werk af met een klont boter.
Bak het spek krokant in boter en serveer op de puree. Lepel de saus rondom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier