Broccolipuree met gebakken jakobsschelpen en botersaus
Voor 4:
Voor 4:
1 kleine broccoli
zout
ongeveer 4 el olijfolie
1 el fijngehakte verse munt
witte peper
12 jakobsschelpen
boter
2 dl amontillado sherry
100 g boter
Snij de broccoli in roosjes en kook ze gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en pureer met een scheut olijfolie, fijngehakte munt en peper en zout. Zorg ervoor dat de puree zo dik mogelijk is.
Bak de jakobsschelpen 3 tot 4 min. langs elke kant in boter, tot ze net gaar zijn, snij ze overlangs in twee. Schik broccolipuree op ene helft en dek af met de andere helft. Dresseer per drie in diepe borden. Kruid licht met peper en zout.
Breng de sherry aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de boter toe, laat al roerend smelten en lepel over en rond de jakobsschelpen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier