
Brandade van kabeljauw met gemarineerde zalm en zalmeieren
© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
1 zalmfilet van 450 g
4 el grof zout
2 el suiker
Â1/2 tl versgemalen zwarte peper
4 el fijngehakte verse dille
500 g aardappelpuree
boter, olijfolie
1 teen knoflook
witte peper en zout
1 kabeljauwfilet van 400 g
1 potje zalmeieren
verse dille
Strijk de zalm in met een mengsel van grof zout, suiker, zwarte peper en dille. Dek af en zet 1 dag in de koelkast. Veeg de zalm schoon en snij in balkjes van 7 bij 3 cm en 2,5 cm dik.
Maak aardappelpuree. Werk deze op met boter, olijfolie, geplette knoflook, peper en zout. Pocheer de kabeljauw in lichtgezouten water gedurende 8 minuten.
Laat uitlekken en prak fijn met een vork. Meng door de puree. Schik de brandade op borden, leg er de zalm op. Werk af met zalmeieren en verse dille. Lepel wat olijfolie rondom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier