Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rauwe rode bieten
  • 2 wortelen
  • 1/4 knolselder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 jeneverbessen
  • 8 peperkorrels
  • 500 g wijtingfilets
  • 20 g boter
  • zout
  • kiemen van komkommerkruid (bernagie)

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Schil de bieten, snij ze in stukken en dan in sneetjes. Schil de wortelen, halveer ze in de lengte en snij ze dan in dikke halve rondjes. Snij de knolselder in stukken.
  2. Laat de boter smelten in een stoofpan en fruit de ui al roerend op een laag vuur. Voeg zodra de ui glazig is de knoflook, de rode biet, de wortelen en de knolselder toe en zet net onder koud water. Verkruimel er het bouillonblokje bij en voeg de peperkorrels en de jeneverbessen toe. Kruid licht met zout, breng aan de kook, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 1 uur zachtjes sudderen.
  3. Snij de wijting in grove stukken en leg ze op het eind van de bereidingstijd in de soep. Laat afgedekt nog 15 minuten sudderen.
  4. Verdeel de groenten en de vis over diepe borden, giet er bouillon over en serveer meteen, afgewerkt met de kiemen van komkommerkruid.