Bobotie

Bobotie

Bobotie is wellicht het bekendste gerecht uit Zuid-Afrika. Het wordt bereid met gehakt en kruiden en overgoten met een mengsel van ei en melk. Heerlijk maar je hebt er wel wat tijd voor nodig.

Voor 4 personen
  • 1 oudbakken broodje
  • 25 cl melk
  • 800 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el kerriepoeder
  • 100 g rozijnen
  • 100 g gedopte amandelen
  • 1 el abrikozenconfituur
  • 2 el mangochutney
  • 2 à 3 el citroensap
  • 1 à 2 tl gemalen kardemom
  • 1/2 mango
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 à 4 laurierblaadjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat het broodje 5 minuten weken in de helft van de melk, knijp uit en meng met het rundergehakt.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het rundergehakt toe en roerbak 10 minuten.
  4. Roer er de kerrie, de rozijnen, de amandelen, de abrikozenconfituur, de mangochutney, het citroensap en de kardemom door. Haal de pan van het vuur en kruid met peper en zout. Schep alles in een vuurvaste schaal (of in vier individuele schaaltjes).
  5. Schil de mango en snijd in plakjes. Pel de banaan en snijd in ronde plakjes. Schik het fruit op het vlees en druk lichtjes aan. Kluts de eieren met de rest van de melk en giet over het geheel.
  6. Schik er de laurierblaadjes op en bak de bobotie 25 à 30 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content