Voor 4:
1 bloemkool, in roosjes
kant-en-klaar bladerdeeg
2 grote uien
4 el olijfolie
3 el balsamico
grofgemalen peper
1 kl versgemalen nootmuskaat
1 el tijm
3 eieren
2,5 dl sojaroom
200 g gemalen kaas (mengeling van 3 kazen)
10-tal ansjovisfilets op olijfolie, uitgelekt
Verwarm de oven voor op 190°. Kook de bloemkool beetgaar in water. Giet af.
Snij de uien in fijne ringen en stoof op laag vuur gaar in olijfolie. Kruid met versgemalen peper, nootmuskaat en tijm. Voeg balsamico toe en laat nog even stoven.
Smeer een diepe taartvorm in met boter, leg er het bladerdeeg in. Duw het deeg omhoog tegen de zijkanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met gemalen kaas, dan bloemkool en wat extra gemalen peper. Leg daarbovenop de ansjovis en het uimengsel. Klop de room met de eieren en een weinig gemalen kaas en giet over de taart.
Zet ongeveer twintig minuten in de oven. Dien lauw op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier