Een alternatief bloemkoolgerecht bereid met room en kaas. Je kunt de flan serveren met een coulis van tomaten met olijfolie, een coulis van paprika of waterkerspuree.
Voor 4 personen
350 g bloemkool plus 4 roosjes (max. 3 cm)
2 eieren
1 dl verse room
1 flinke el geraspte kaas (gruyère, comté,…)
peper
zout
muskaatnoot
20 g boter
Bereiding
1. Kook de in roosjes verdeelde bloemkool al dente in zout water en laat uitlekken. Houd de vier roosjes apart en leg ze zo snel mogelijk in ijskoud water. Doe alle andere ingrediënten in de kom van een blender en mix tot een licht vloeibare massa.
2. Smeer 4 flanvormpjes in met boter en vul ze met de massa. Steek in elk vormpje een bloemkoolroosje. Het mag er nog even uitsteken. Zet de vormpjes in een waterbad in een voorverwarmde oven (150 °C). Laat ze 10 minuten rusten. Serveer de flans in of uit de vorm, al dan niet met een coulis van tomaten met olijfolie, een coulis van paprika of waterkerspuree.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier