Bitterkoekjes met pistache
Voor 60 koekjes:
Voor 60 koekjes:
300 g amandelpoeder
600 g poedersuiker
250 g eiwit
75 g fijne kristalsuiker
30 g pistachepasta
Vermeng het amandelpoeder en de poedersuiker. Zeef en bewaar op een droge plek. Klop het eiwit samen met de kristalsuiker op tot een luchtig mengsel. Roer een eetlepel van dit schuim door de pistachepasta. Voeg vervolgens de rest toe en roer voorzichtig door elkaar, zodat het schuim luchtig blijft. Strooi er in twee keer het amandelpoeder en de suiker bij. Het mengsel moet glad en glanzend worden.
Bedek een bakplaat met ovenpapier. Schep het deeg in een slagroomspuit met een mond van 15 mm doorsnee. Schep het deeg in bolletjes op het ovenpapier. Zet ongeveer 8 min. op 150° C in de oven. Draai de bakplaat om. Draai de temperatuur terug tot 100°C. Laat staan tot de koekjes onder aan de rand goudbruin kleuren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier