
Bisque
Schaaldierensoep, kortweg ‘bisque’, kan je bereiden met alle soorten schaaldieren. Wij gaan aan de slag met de heerlijke noordzeegarnalen.
Schaaldierensoep, kortweg ‘bisque’, kan je bereiden met alle soorten schaaldieren. Wij gaan aan de slag met de heerlijke noordzeegarnalen.
Ingrediënten:
1 kg garnaalkoppen
500 g wortelen
1 ui
2 stengels witte selderij
1 teentje knoflook
50 g boter
2 el tomatenpuree
1 dl Belgische vermouth (bijvoorbeeld Dolin Vermouth)
2 l water
peper en zout
1 sinaasappel
125 g ongepelde Noordzeegarnalen
enkele lente-uitjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de garnaalkoppen gedurende 10 min. Kuis de groenten en snij in kleine stukken. Plet de knoflook. Zet aan in boter samen met de geroosterde garnaalkoppen. Stoof alles tot de ui glazig wordt. Voeg hierbij de tomatenpuree en roer goed om. Laat even bakken om de bliksmaak van de puree te verwijderen. Voeg hierbij de vermouth en laat even sudderen. Bevochtig met water en kruid met peper en zout.
Snij de sinaasappel in twee en voeg toe. Laat 30 min. sudderen onder gesloten deksel. Steek door een fijne zeef en kruid eventueel bij met peper en zout. Pel de garnalen en snipper de lente-ui. Serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier