Bisque van noordzeegarnalen

Schaaldierensoep of bisque, kan je bereiden met alle soorten schaaldieren, wij gaan aan de slag met heerlijke noordzeegarnalen.

Ingrediënten
  • 1 kg garnaalkoppen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels witte selderij
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 dl vermouth (bv. Dolin Vermouth)
  • 2 l water
  • peper en zout
  • 1 sinaasappel
  • 125 g ongepelde noordzeegarnalen
  • enkele lente-uitjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de garnaalkoppen gedurende 10 min. Kuis de groenten en snij in kleine stukken. Plet de knoflook. Zet aan in boter samen met de geroosterde garnaalkoppen. Stoof alles tot de ui glazig wordt.
  2. Voeg hierbij de tomatenpuree en roer goed om. Laat even bakken om de bliksmaak van de puree te verwijderen. Doe er de vermouth bij en laat even sudderen. Bevochtig met water en kruid met peper en zout.
  3. Snij de sinaasappel in twee en voeg toe. Laat 30 min. sudderen onder gesloten deksel. Steek door een fijne zeef en kruid eventueel bij met peper en zout. Pel de noordzeegarnalen, snipper de lente-ui en verdeel over de bisque.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content