Berlijnse bollen

Voor 12 bollen:
Voor 12 bollen:
8 g zout
500 g bloem
70 g boter
25 g gist
2 dl melk
50 g suiker
4 eierdooiers
1 ei
poedersuiker, voor de afwerking
Voor de banketbakkersroom:
8 eierdooiers
100 g suiker
500 g melk
1 vanillestokje
500 g opgeklopte slagroom
Klop voor de banketbakkersroom de eierdooiers en suiker op tot een bleke massa. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Neem van het vuur en giet op het eimengsel. Zet terug op het vuur en laat even goed doorkoken. Als de pudding is afgekoeld, schept u er de opgeklopte slagroom onder.
Meng het zout, de bloem en de boter. Los de gist op in de melk en voeg toe. Meng vervolgens de suiker, eierdooiers en ei en roer onder het beslag. Kneed goed gedurende 15 min. en laat 30 min. rijzen. Verdeel het deeg in porties en vorm er bolletjes van. Leg deze op een vochtige handdoek en laat nogmaals rijzen. Frituur de bollen op 160°C. Laat afkoelen, Halveer de bollen overlangs en vul met banketbakkersroom. Bestrooi met poedersuiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier