Ingrediënten

Voor één brood

250 g volkoren tarwebloem, 75 g amandelmeel, 100 g suiker, 2 kl bakpoeder, 1/2 kl kaneelpoeder, sap en zeste van 1/2 biosinaasappel, 3 bananen, 2 eieren, 100 ml olijfolie, 100 g chocoladedruppels, 60 g sesamzaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een cakevorm (ongeveer 25 cm lang) met bakpapier.
  2. Meng de bloem met het amandelmeel, de suiker, het bakpoeder, het kaneelpoeder en de sinaasappelzeste. Pel de bananen en snij 1 banaan in de lengte in tweeën en leg ze even opzij.
  3. Pureer de tweede banaan met het sinaasappelsap. Voeg de eieren en de olie toe en schep door het bloemmengsel. Voeg de chocoladedruppels en 40 g sesamzaadjes toe en meng. Schep het deeg in de cakevorm, leg er de halve bananen links en rechts op en duw ze iets in het deeg. Strooi er de resterende sesamzaadjes over en bak ongeveer 50 minuten in de oven.
  4. Haal het brood uit de oven, laat iets afkoelen in de vorm. Kantel dan op een rooster en laat volledig afkoelen.
Voor één brood250 g volkoren tarwebloem, 75 g amandelmeel, 100 g suiker, 2 kl bakpoeder, 1/2 kl kaneelpoeder, sap en zeste van 1/2 biosinaasappel, 3 bananen, 2 eieren, 100 ml olijfolie, 100 g chocoladedruppels, 60 g sesamzaadjes