Ingrediënten
- Banaan
- 150 gr banaan
25 gr suiker
5 gr vanillesuiker
10 gr boter
Vanille - 200 gr melk
20 gr suiker
15 gr boter
3 dooiers
1 vanillestok
20 gr maïzena
Eiwit - 75 gr eiwit
50 gr suiker
Granité bergamot - 200 gr water
40 gr suiker
40 gr citroensap
1 gr zestes citroen
halve vanillestok (zaadjes)
Banaan: alles in een pan en carameliseren. Dit mixen.
Vanille: Melk + suiker + vanillestok koken. Dooiers + maïzena mengen. Mengen met de melk en terug tot kookpunt brengen. Koude boter er ondermengen.
Eiwit: Langzaam en zacht opkloppen. In vormen spuiten. 4 minuten stomen aan 80 graden. Afkoelen en uitlepelen.
Granité bergamot: Suiker en water oplossen, overige toevoegen. Een nacht rijpen en door een zeef passeren.
Banaan: alles in een pan en carameliseren. Dit mixen.
Vanille: Melk + suiker + vanillestok koken. Dooiers + maïzena mengen. Mengen met de melk en terug tot kookpunt brengen. Koude boter er ondermengen.
Eiwit: Langzaam en zacht opkloppen. In vormen spuiten. 4 minuten stomen aan 80 graden. Afkoelen en uitlepelen.
Granité bergamot: Suiker en water oplossen, overige toevoegen. Een nacht rijpen en door een zeef passeren.