Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
2 bananen
2 rotsjes macaron (kokoskoeken van de bakker)
100 g ongezouten hoeveboter
6 eierdooiers
1 scheut droge witte wijn
150 g witte kristalsuiker
De banaan in schijfjes snijden en deze schikken in een diep dessertbord. De boter zacht laten worden en mengen met de verkruimelde rotsjes. Deze mengeling uitstrijken over de plakjes banaan. De eierdooiers met de suiker in een pannetje (niet van aluminium !) kloppen tot een wit uitslaande massa. Witte wijn toevoegen en de massa op een zacht vuurtje onder voortdurend kloppen opslaan tot een luchtige sabayon (opgepast, het schuim mag niet koken, want dan schiften de dooiers). De sabayon over de met kokos ingestreken banaan verdelen. De borden kort in de oven onder de grill plaatsen tot de bovenkant goudkleurig is. Warm opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier