Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 rode peper, 1 groene peper
  • 1 hand peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 3 normale aubergines (of 2 grote aubergines)
  • 5 el granaatappelmelasse
  • 1/2 tl komijn, 1/2 tl zout
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 granaatappel (pitjes)
  • 100 g ongebrande walnoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Hak de groene en rode peper, de lente-uitjes en de peterselie in kleine stukjes en doe alles in een kom. Voeg tot slot ook de knoflook toe.

Snijd de aubergines in de lengte door de helft en leg de stukken in een ovenschaal. Voeg een beetje olijfolie toe en schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Laat de aubergines zo'n 20 minuten grillen tot het vruchtvlees helemaal zacht is.

Haal de aubergines dan uit de oven, lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in de kom bij de andere gesneden groenten en kruiden. Maak het vruchtvlees met een mes nog iets kleiner, zodat er kleine stukjes overblijven en laat het even staan, zodat de aubergines kunnen afkoelen.

Voeg dan de granaatappelmelasse, de komijn, het zout en de olijfolie toe en roer het allemaal goed door elkaar.

Schep het mengsel in een sierlijke kom en garneer met granaatappelpitjes en walnoten.

Serveer er platbrood bij, zodat je kunt dippen.

Verwarm de oven voor op 200?C. Hak de groene en rode peper, de lente-uitjes en de peterselie in kleine stukjes en doe alles in een kom. Voeg tot slot ook de knoflook toe.Snijd de aubergines in de lengte door de helft en leg de stukken in een ovenschaal. Voeg een beetje olijfolie toe en schuif de schaal in de voorverwarmde oven. Laat de aubergines zo'n 20 minuten grillen tot het vruchtvlees helemaal zacht is.Haal de aubergines dan uit de oven, lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in de kom bij de andere gesneden groenten en kruiden. Maak het vruchtvlees met een mes nog iets kleiner, zodat er kleine stukjes overblijven en laat het even staan, zodat de aubergines kunnen afkoelen.Voeg dan de granaatappelmelasse, de komijn, het zout en de olijfolie toe en roer het allemaal goed door elkaar.Schep het mengsel in een sierlijke kom en garneer met granaatappelpitjes en walnoten.Serveer er platbrood bij, zodat je kunt dippen.