Alle tafelgasten kunnen hun favoriete ingrediënten in bouillon gaarkoken. En na het eten wordt deze bouillon netjes opgedronken.
Voor vier personen
12 scampi’s of gamba’s
150 g tonijn
150 g zalm
1 rode paprika
1 paksoi, Chinese kool of een handje sojascheuten
100 g blanke champignons
1,5 l groentebouillon (visbouillon of zakjes bonitovlokken)
scheutje sojasaus
scheutje vissaus
kaffir lime bladeren
2 lenteuitjes, klein gesneden
bosjes koriander
citroengras
200 g fijne eiermie
Marinade:
sap van 2 limoenen
scheut sojasaus
geperste teen knoflook
geraspte gember
fijngesneden chili- of cayennepeper
Bereiding
1. Verwijder met een puntmesje het darmkanaal uit de scampi’s. Snijd de vis in blokjes. Doe de vis en de garnalen in de kom en voeg de ingrediënten voor de marinade toe. Zet de vis een uur in de koelkast. Verwijder de zaden van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen. Versnijd de paksoi. Maak de champignons schoon.
2. Leg de groenten en de paddenstoelen op een schaal en zet op tafel. Verwarm de bouillon met de vissaus en sojasaus. Parfumeer met fijngesneden kaffir lime blad. Voeg op het laatste moment lente-ui en koriander toe.
3. Giet de kokend hete bouillon in een fonduepan en zet deze op de brander op tafel. Kook eerst de mie gaar. Verwijder de mie met een schuimspaan en verdeel over kommetjes. Nu kunnen de tafelgenoten zelf hun favoriete ingrediënten in de bouillon gaarkoken. Verwijder ze met stokjes of een schuimspaan.
4. Als de mie, vis, groenten en paddenstoelen zijn gegeten, giet je de overgebleven bouillon uit in de kommetjes en drink je die op om de laatste gaatjes te vullen.
Tip: kaffir lime bladeren zijn te verkrijgen in oosterse voedingswinkels. Je kunt ze vervangen door een scheutje limoensap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier