Avocadovelouté met waterkers
18-04-2018, 15:46
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:23
Een heel bijzonder combinatie van verschillende ingrediënten levert deze overheerlijke avocadovelouté.
Een heel bijzonder combinatie van verschillende ingrediënten levert deze overheerlijke avocadovelouté.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 avocado’s
- sap van 1 limoen
- 2 handenvol waterkers
- 250 g bloemkool
- 50 cl kippenbouillon
- 2 eieren
- 6 sneetjes gerookt spek
- 4 el room
Bereiding
- Snijd de avocado’s in tweeën, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Houd het vruchtvlees van een halve avocado opzij. Meng de rest met het limoensap.
- Was de waterkers en houd enkele blaadjes opzij voor de afwerking. Blancheer de rest 1 minuut in kokend gezouten water. Verfris onder de koude kraan en mix fijn.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 10 minuten in de kippenbouillon. Kook de eieren 8 minuten. Laat afkoelen onder de koude kraan, pel en snijd in blokjes.
- Bak het gerookte spek krokant in een droge braadpan. Laat afkoelen op keukenpapier en breek in kleine stukjes.
- Mix de bloemkoolroosjes in de kippenbouillon en de avocadoblokjes met het limoensap samen fijn. Roer er de room door en kruid met peper en zout. Voeg ook de waterkerscoulis toe en giet in glazen. Werk af met de opzijgehouden avocado- en eierblokjes, het gerookte spek en de blaadjes waterkers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier