Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.
  • Moeilijkheid

Dit recept garandeert een overheerlijke feestelijke maaltijd voor je hele gezin. Serveer er gekookte krielaardappeltjes bij.

1 kg asperges

zout

1/2 theelepel suiker

40 g boter

2 sjalotjes

2,5 dl droge witte wijn

2 dl kookroom

versgemalen peper

4 moten zalm van ca 150 g per stuk

2 eetlepels vers gehakte bieslook

1 citroen

Bereiding

1. Schil de asperges, verwijder de onderkant en kook gedurende 10-15 min. in water met een beetje zout, 1/2 theelepel suiker en de helft van de boter tot ze beetgaar zijn. Snipper intussen de gepelde sjalotjes en fruit ze aan in de rest van de boter. Blus af met de helft van de wijn en laat inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Giet de kookroom erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus even warm.

2. Breng intussen de rest van de wijn en 1/4 liter water aan de kook. Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 min. pocheren.

3. Haal de asperges uit het kookvocht. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de 4 borden. Serveer de zalm erop. Roer de bieslook door de saus. Giet een beetje saus over de zalm en serveer de rest er apart bij. Garneer met een plakje citroen en serveer met gekookte krieltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content