Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor de schaal
  • 4 zure appels
  • 1 tl citroensap
  • 80 g walnoten, gehakt
  • 2 el rozijnen
  • 2 cl rum
  • 2 el room
  • 1 tl bruine suiker
  • 50 g peperkoek zonder glazuur
  • 1 eiwit
  • 2 el poedersuiker
  • 1 snuifje gemalen kaneel

Voor het chocoladeglazuur:

  • 150 g pure chocolade
  • 2 el room

Bereiding

  1. Verwarm een heteluchtoven voor op 180°C.
  2. Vet een vuurvaste schaal in met boter.
  3. Was de appels, droog af en snij er een hoedje af. Hol de appels uit en besprenkel met het citroensap.
  4. Meng de gehakte walnoten met de rozijnen, de rum, de room en de bruine suiker. Vul er de appels mee op en schik in de beboterde schaal.
  5. Mix de peperkoek fijn in een keukenrobot. Klop het eiwit stijf met de poedersuiker en de kaneel. Meng met de peperkoekkruimels. Verdeel over de appels en leg er de hoedjes weer op.
  6. Bak de gevulde appels 30 minuten in de oven.
  7. Bereid het chocoladeglazuur. Hak de chocolade grof en smelt in een bain-marie met de room.
  8. Schik de gevulde appels op borden en lepel er de gesmolten chocolade over. Serveer meteen.
Voor 4 personenVoor het chocoladeglazuur: