Appelcake zonder suiker
Nodig voor een cake:
Nodig voor een cake:
150 g margarine
5 eetlepels appeldiksap uit
de dieetwinkel
3 eieren
schilraspsel van een halve onbespoten citroen
250 g meel
1 zakje bakpoeder
een snuifje zout
1 eetlepel kaneel
2 theelepels gemalen kardemom
1 à 2 zoete appels
het sap van een halve citroen
De oven voorverwarmen op 175° C. De margarine met appeldiksap tot een crème-achtige massa kloppen. De eieren één voor één al kloppende toevoegen. Mengen met citroenrasp. Het meel met bakpoeder, zout, kaneel en kardemom mengen, zeven en geleidelijk door het eiermengsel scheppen. De appels schillen, het klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in partjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Een cakevorm invetten en bestuiven met meel. De helft van de appelpartjes door het cakebeslag scheppen en in de vorm sorten. De rest van de appelpartjes op het beslag leggen en aandrukken. De gevulde cakevorm in het midden van de oven schuiven en in circa 50 minuten gaar en bruin bakken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier