Voor 4 personen:
1 ananas vers of in blik
1 rode ui
1 bosje rucola
220 g scampi’s (kookklaar)
1 tl gemalen gember
Zout, gemalen witte peper
1 el sesamolie
50 ml ananassap
sap van 1 citroen
2 el tarwekiemolie
suiker
1 tl gedroogde paprikavlokken
Verwijder het groene lof en het onderste deel van de ananas. Leg de ananas op een werkblad en snijd de dikke schil er helemaal af. Verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Schil de ui en snijd hem in blokjes. Gooi eventueel onbruikbare rucolablaadjes weg, was de rucola goed en zwier ze droog. Spoel de scampi’s, dep ze droog en snijd ze doormidden. Kruid met gemalen gember, zout en peper en frituur voorzichtig langs beide kanten in warme sesamolie.
Voor een zoetzure marinade: meng het ananas- en citroensap, de tarwekiemolie, de suiker en het zout en kruid goed. Marineer de ananas, de ui en de rucola in de mengeling en laat even rusten. Schik de salade, garneer met de gefrituurde scampi’s en strooi paprikavlokken over de hele schotel.
Meng alle ingrediënten, kruid naar smaak en dien op in kleine schaaltjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier