Amandelpudding met rozijnen en pistachenoten
Met amandelmelk maak je een verrassend lekkere pudding die je afwerkt met gele rozijnen en geroosterde pistachenoten. Dit dessert lukt altijd.
Met amandelmelk maak je een verrassend lekkere pudding die je afwerkt met gele rozijnen en geroosterde pistachenoten. Dit dessert lukt altijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 eieren
- 20 cl room
- 75 g amandelschilfers
- 1 el rozenwater
- 3 el maiszetmeel
- 40 cl amandelmelk
- 4 el honing
- 1 tl citroensap
- 2 el gele rozijnen
- 2 el gedopte geroosterde pistachenoten
Bereiding
1. Splits de eieren. Roer de eierdooiers, de room, de amandelschilfers, het rozenwater en het maiszetmeel door elkaar in een kom.
2. Breng de amandelmelk in een pot aan de kook met de honing. Giet al roerend in de kom en giet het geheel weer in de pot. Laat al roerend indikken o plaag vuur.
3. Klop de eiwitten stijf met het citroensap. Spatel voorzichtigdoor de amandelpudding, dek af en zet minstens 1 uur koel weg.
4. Verdeel de amandelpudding over schaaltjes en werk af met de gele rozijnen en de pistachenoten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier