Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g aardbeien
  • 3 el olijfolie uit Nice
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen
  • 40 g griessuiker S2
  • 80 g ontpitte zwarte olijven
  • 100 g poedersuiker
  • 10 cl water
  • vanille-ijs

Splijt het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Voeg het merg bij de olijfolie en warm drie minuten op tot maximaal 50°C. Laat trekken.

Spoel de aardbeien snel schoon. Haal de steeltjes eraf en verdeel de vruchten over vier borden. Meng er voorzichtig de griessuiker door.

Spoel de limoen en droog af. Schil met de dunschiller de schil in flinterdunne reepjes en vermeng die met de poedersuiker. Strooi deze over de aardbeien. Pers met de hand enkele druppels limoensap over de aardbeien.

Besprenkel met de geparfumeerde olijfolie en strooi er wat gekonfijte olijf over.

Lekker met een bolletje vanilleijs, krieken- of frambozensorbet...

Splijt het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Voeg het merg bij de olijfolie en warm drie minuten op tot maximaal 50°C. Laat trekken.Spoel de aardbeien snel schoon. Haal de steeltjes eraf en verdeel de vruchten over vier borden. Meng er voorzichtig de griessuiker door.Spoel de limoen en droog af. Schil met de dunschiller de schil in flinterdunne reepjes en vermeng die met de poedersuiker. Strooi deze over de aardbeien. Pers met de hand enkele druppels limoensap over de aardbeien. Besprenkel met de geparfumeerde olijfolie en strooi er wat gekonfijte olijf over.Lekker met een bolletje vanilleijs, krieken- of frambozensorbet...