Aardappelgratin met ham en mozzarella

aardappelgratin mozzarella

Tip: de ham kan ook worden weggelaten bij deze aardappelgratin met mozzarella. Doe er dan wel iets meer zout in.

Voor 4 personen
  • 1 kg aardappelen
  • 200 g mozzarella
  • 3 sneetjes rauwe ham
  • 5 eieren
  • peper en zout
  • boter of olijfolie
  • paneermeel
Bereiding
  1. Kook de aardappelen en maak er puree van. Kook 2 eieren en snij ze in grote stukken. Snij de ham in kleine vierkantjes en de mozzarella in kubusjes van ongeveer 1 op 1,5 cm.
  2. Meng de puree, de 2 eieren, de ham en de mozzarella en een weinig zout tot een geheel. Klop de 3 overige eieren op en meng ze met de puree.
  3. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie en doe de puree erin. Werk af met paneermeel en zet zo’n 20 minuten in de oven op 180°C graden, tot de aardappelgratin met mozzarella goed gegratineerd is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content