Aardappelgratin met ham en mozzarella
09-06-2011, 15:59
Bijgewerkt op: 20-07-2024, 20:12
Tip: de ham kan ook worden weggelaten bij deze aardappelgratin met mozzarella. Doe er dan wel iets meer zout in.
Voor 4 personen
- 1 kg aardappelen
- 200 g mozzarella
- 3 sneetjes rauwe ham
- 5 eieren
- peper en zout
- boter of olijfolie
- paneermeel
Bereiding
- Kook de aardappelen en maak er puree van. Kook 2 eieren en snij ze in grote stukken. Snij de ham in kleine vierkantjes en de mozzarella in kubusjes van ongeveer 1 op 1,5 cm.
- Meng de puree, de 2 eieren, de ham en de mozzarella en een weinig zout tot een geheel. Klop de 3 overige eieren op en meng ze met de puree.
- Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie en doe de puree erin. Werk af met paneermeel en zet zo’n 20 minuten in de oven op 180°C graden, tot de aardappelgratin met mozzarella goed gegratineerd is.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier