Aardappelen met rozemarijn en knoflook

923a24b84e89e98d6f0fa542c075ce01

Leg de aardappelen in een goed gesloten pakketje op de barbecue en wees geduldig. Het wachten wordt beloond.

Leg de aardappelen in een goed gesloten pakketje op de barbecue en wees geduldig. Het wachten wordt beloond.

  • 200 g vastkokende aardappelen per persoon
  • enkele tenen knoflook
  • enkele takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper van de molen en fleur de sel

Bereiding

1. Was de aardappelen en prik ze in met een vork. Plet de knoflook en haal de blaadjes van de rozemarijntakjes. Leg twee vellen aluminiumfolie op elkaar. Schik er de aardappelen op met de rozemarijn en knoflook. Kruid met peper en besprenkel met olijfolie. Vouw de aluminiumfolie goed dicht.

2. Leg de aardappelen onderaan de barbecue aan de rand van de hete kolen, of boven op de grill. Draai ze regelmatig om tijdens het bakken. De aardappelen garen het snelst op een gesloten barbecue onder deksel. Neem je tijd, want deze aardappelen moeten zeker 40 min. garen. Controleer de garing door met een keukenmes in de pakketjes te prikken. Als je de aardappelen sneller wilt bereiden, kun je ze eerst 10 min. blancheren.

3. Werk de aardappelen voor het serveren af met een snuifje fleur de sel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content