Aardappelbeignets met tapenade en gefrituurd basilicum

Een originele aardappelsnack met een verrassende tapenade van zwarte olijven binnenin.

Een originele aardappelsnack met een verrassende tapenade van zwarte olijven binnenin.

Voor 4 personen

  • 4 grote aardappelen
  • 50 g tapenade van zwarte olijven
  • 2 eierdooiers
  • 20 g aardappelzetmeel
  • 8 grote basilicumbladeren

Bereiding

1. Schil de aardappelen, snijd ze in flinterdunne plakken (met een grote dunschiller of met een mandoline). Blancheer ze 3 seconden in lichtgezouten kokend water en laat meteen afkoelen in ijswater. Dep goed droog.

2. Leg op de helft van de plakken in het midden een halve theelepel tapenade. Klop de eierdooiers los met het aardappelzetmeel, smeer de andere helft van de plakken ermee in. Dek de plakken met tapenade ermee af, druk goed aan.

3. Frituur de beignets goudgeel in hete frituurolie van 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier, kruid licht met peper.

4. Frituur de basilicumbladeren 3 seconden in de olie, laat uitlekken. Serveer met de beignets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content