Voor 4 personen:
4 stukken zalm ontdaan van huid en graten
een rookdoos met een soeplepel zaagsel van beuk
zout, dille en olie
Voor de spinaziecrème:
250 g grofgehakte spinazie
1/2 sjalotje
50 g boter
100 g dikke room
dragon
basilicum
peterselie
zout
peper
citroensap
De vis met een beetje zout bestrooien en met olie insmeren. Een lepel zaagsel op de bodem van de rookdoos strooien, de vis op het rooster leggen, de doos dichtdoen en op een vlam zetten (zo’n tien minuten).
De spinazie met het fijngehakte sjalotje en de boter al roerend verwarmen. De room en de fijngehakte kruiden toevoegen en alles in de mixer pureren. Kruiden met zout, peper en citroensap naar smaak. De crème opwarmen en over vier warme borden verdelen. De vis in de saus schikken en versieren met grof zout, een weinig peper en dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier