De honingoogst in de Belgische bijenkorven lijkt door de slechte lente catastrofaal te worden. 'We zitten aan ongeveer een kilogram honing per korf, terwijl we normaal gezien zeven tot vijftien kilogram per korf oogsten', zegt de Belgische Bijenteeltfederatie (BBF). 'De lente is heel slecht geweest, dus de bijen zijn niet naar buiten kunnen gaan', aldus de federatie.

'Er is enkel een klein verschil aan de kant van de Ardennen, waar het klimaat zachter was', klinkt het nog. De oogst van acacia- en lindehoning lijkt wel beter te worden. 'Maar we gaan nu zeer droog weer tegemoet, dus is het helemaal over en uit', klinkt het.

Volgens de BBF zijn er overal in Europa slechte oogsten. Met name in Frankrijk is er amper honing geproduceerd.

De honingoogst in de Belgische bijenkorven lijkt door de slechte lente catastrofaal te worden. 'We zitten aan ongeveer een kilogram honing per korf, terwijl we normaal gezien zeven tot vijftien kilogram per korf oogsten', zegt de Belgische Bijenteeltfederatie (BBF). 'De lente is heel slecht geweest, dus de bijen zijn niet naar buiten kunnen gaan', aldus de federatie. 'Er is enkel een klein verschil aan de kant van de Ardennen, waar het klimaat zachter was', klinkt het nog. De oogst van acacia- en lindehoning lijkt wel beter te worden. 'Maar we gaan nu zeer droog weer tegemoet, dus is het helemaal over en uit', klinkt het. Volgens de BBF zijn er overal in Europa slechte oogsten. Met name in Frankrijk is er amper honing geproduceerd.