Producent Uncle Ben’s zal aanraden sommige producten niet dagelijks te eten

© Uncle Bens

Mars Food, de Amerikaanse multinational die bekende merken als Uncle Ben’s en Dolmio in portefeuille heeft, zal consumenten erop wijzen dat sommige van zijn producten best niet dagelijks maar occasioneel – eens per week – kunnen worden gegeten.

De aanbeveling kadert in een nieuw initatief van het Amerikaanse bedrijf – met een grote rijstfabriek in Olen – om mensen ertoe aan te zetten gezonder te eten. Een vijfjarenplan voorziet in het verlagen van de hoeveelheden zout en suiker in de producten van Mars en in het meer gebruikmaken van groenten, fruit en granen.

Consumenten zullen er ook via de verpakking op gewezen worden dat sommige producten (bijvoorbeeld rijst) dagelijk kunnen worden gegeten, en andere producten (bepaalde sauzen) best occasioneel, met name eenmaal per week. Volgens een woordvoerster van Mars Food België zal het uiteindelijk slechts gaan om een heel klein deel van de portfolio, dat na vijf jaar niet meer binnen de nieuwe nutritionele waarden van het bedrijf zal vallen.

Het zal bijvoorbeeld gaan om pestosaus. “Door de natuur van het product bevat pesto nu eenmaal veel olie”, aldus de woordvoerster. Mars Food heeft in Olen een rijstfabriek van Uncle Ben’s. Alle droge rijstproducten wereldwijd, met uitzondering van de VS en Canada, worden er geproduceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content