Pharrell Williams en cognaclabel Louis XIII brengen song uit (maar beluisteren zal niet makkelijk worden)

© .

Samenwerkingen tussen een drankmerk en een populaire muzikant komen wel vaker voor, maar deze is toch wel behoorlijk uniek. Er hangen namelijk een aantal belangrijke voorwaarden vast aan het kunnen beluisteren van de nieuwe song…

Elke karaf Louis XIII Cognac is het werk van verschillende generaties keldermeesters. Niet onlogisch dus dat wie ervoor werkt, continu werkt met de tijd en de toekomst in het achterhoofd. Dat was ook het uitgangspunt van de samenwerking met Pharrell Williams: zijn nummer 100 years – the song we’ll only hear if we care wordt pas uitgebracht in… het jaar 2117.

Of wij de plaat ooit zullen kunnen beluisteren, is dus al twijfelachtig, maar zelfs voor de komende generaties is niets zeker. Pharrells exclusieve track zal bewaard worden in de kelders van Louis XIII, in een hoogtechnologische safe die enkel vernietigd kan worden wanneer hij ondergedompeld wordt in water. Wanneer het zeeniveau door de klimaatverandering alarmerend blijft stijgen, voorspellen wetenschappers dat een significant deel van het land binnen honderd jaar onder water kan komen te staan. Zo ook de kluis, met daarin het geheime nummer.

De enige manier om te garanderen dat dit originele stuk muziek in 2117 beluisterd kan worden, is het aanpakken van (de gevolgen van) de opwarming van de aarde.

https://www.youtube.com/video270https://www.youtube.com/user/LouisXIIIofficialLOUIS XIII COGNAC480https://i.ytimg.com/vi/pVY_sXFqduo/hqdefault.jpg4801.0YouTube360LOUIS XIII announces « 100 Years » by Pharrell Williams (English)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘We zijn ongelooflijk trots op dit innovatieve project’, zegt Ludovic du Plessis, Global Executive Director van Louis XIII. ‘Natuur en tijd staan centraal in wat we doen. Wanneer het milieu onstabiel is, is zelfs de grootste keldermeester niet in staat de uitzonderlijke blend die Louis XIII is samen te stellen. De opwarming van de aarde is een van de belangrijkste problemen van de 21e eeuw. Met 100 Years – The Song We’ll Only Hear If We Care hopen we mensen overal ter wereld te inspireren om iets te doen.’

Ook Williams zelf is razend enthousiast over de samenwerking: ‘Ik hou ervan dat Louis XIII een eeuw vooruit denkt’, zegt Pharrell Williams. ‘Iedereen zou hetzelfde moeten doen voor de aarde, iedereen heeft er alle belang bij om de natuur voor de toekomst te bewaren. Het draait allemaal om wat je de volgende generaties nalaat.’

Pharrell Williams zal de song één keer live spelen, tijdens een privéluistersessie voor honderd mensen in Shangai. Tijdens die sessie wordt de track opgenomen op een plaat gemaakt uit de klei van de kalkrijke bodem van Cognac, waarna ze dus voor de komende honderd jaar in een kelder verdwijnt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content