Pascale Naessens stelt zevende boek voor: ‘Mensen hebben fout idee over gezonde voeding’

Pascale Naessens © vrt

In deze video vertellen Pascale Naessens en professor Hanno Pijl over de voordelen van natuurlijke, onbewerkte voeding.

In een vorig leven, toen Pascale Naessens nog model was, kampte ze met een eetstoornis. Om te kunnen genezen verdiepte ze zich in de effecten van voeding op onze hersenen en ons lichaam. Ze gooide haar eetgewoonten drastisch om en schreef haar bevindingen neer in een reekspopulaire kookboeken over gezonde voeding. Haar zevende boek rolde net van de persen.

We kiezen volgens Naessens te weinig voor volwaardige, natuurlijke producten. ‘Bij geraffineerde voeding werd heel veel weggehaald. Je hersenen geraken erdoor in de war. Ons genotssysteem wordt zodanig gekaapt en gestimuleerd, dat we maar blijven verder eten,’ klinkt het.

Professor Hanno Pijl, hoogleraar in diabetologie en overgewicht, schreef de inleiding van het zevende kookboek van Pascale Naessens en hamert ook op natuurlijke voeding: ‘Ik denk dat er veel aanwijzingen zijn vanuit de wetenschap dat ongeveer alle chronische ziektes waar we mee kampen vandaag de dag, en dat gaat dan over diabetes, hart- en vaatziekten en kanker, dat die gerelateerd zijn aan slechte voeding. De kern van gezond eten gaat over onbewerkt voedsel en zo gevarieerd mogelijk eten.’

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content