Ovenschotel met aardappelballetjes: Wim Ballieu deelt zijn favoriete gerecht voor de #VeggieChallenge

Wim Ballieu - Ovenschotel met aardappelballetjes
Redactie Knack Weekend

De VeggieChallenge is een campagne van ProVeg die mensen inspireert om in de maand maart dertig dagen minder vlees te eten. Enkele Belgische chefs en kookboekenauteurs delen ter inspiratie hun favoriete gerecht met seizoensgroenten. Vandaag: Wim Ballieu.

Wim Ballieu deelt zijn favoriete groentegerecht voor de lente met ons. Leer hieronder hoe je de knobbeltjesschotel met aardappelballetjes en juliennegroenten maakt uit zijn kookboek ‘Nog meer ovenschotels’.

Voor 4 personen

Ingrediënten

• 600 g plantaardig gehakt (zoals Greenway)

• 3 teentjes knoflook

• 3 tomaten, in blokjesgesneden

• 500 g juliennegroenten (2 wortelen, 2 stengels prei en 1 stengel witte selder)

• 2 ajuinen, gesnipperd

• 450 g diepvriesspinazie à la crème of met kaas (mascarpone of kruidenkaas)

• 600 g aardappelbolletjes

• 2 el olie

• zwarte peper

• zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ajuin met een snuifje zout. Als de ajuin glazig is, voeg je het gehakt toe. Verwarm dit ongeveer 1 minuut.
  • Plet de knoflook en voeg deze samen met de zwarte peper toe. Voeg vervolgens de juliennegroenten toe en laat enkele minuten onder een deksel garen.
  • Ontpit ondertussen de tomaat: snijd ze in vieren en snijd met een mes langs de zaadlijsten. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm en doe ze in de pan. Meng alles en verdeel het groente-gehaktmengsel in een ovenschaal.
  • Verwarm de spinazie en giet over de groenten en het gehakt. Verspreid de aardappelbolletjes hier gelijkmatig overheen. Bak de ovenschotel ca. 20 minuten af of tot de bolletjes goudbruin zijn.

Nog meer ovenschotels’, Wim Ballieu. Richtprijs: 24,50 euro

Nog meer ovenschotels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content