Op zoek naar het oerrecept: wie maakt de beste couscous?

05/03/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 08/03/19 om 17:16

Bron: Knack Weekend

Na jarenlang gebekvecht over het eigendomsrecht, schuiven Marokko, Algerije en Tunesië de rivaliteit aan de kant en dienen ze deze maand samen een dossier in bij de Unesco om couscous te laten erkennen als immaterieel cultureel erfgoed. Tijd om een smakelijke schotel op tafel te zetten.

Je moet al lang niet meer naar Noord-Afrika vliegen om een lekkere couscous te eten. Het is ook bij ons een populaire, niet te dure schotel geworden, met of zonder vlees of vis, geschikt voor iedereen. Maar zo zien de Maghreblanden het niet. Wat pasta is voor Italië, is couscous voor de landen van Noord-Afrika. Het is hun geschiedenis, hun cultuur, het zijn hun diepste wortels.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee