Nieuwe pop-up Dries en Guus op Grenslandhallensite in Hasselt

© VTM

De Hoofdstad van de Smaak heeft er binnenkort een smaakmaker bij, want Dries en Guus, die begin juni nog de finale van het VTM-programma ‘Mijn pop-uprestaurant’ wonnen met hun aspergerestaurant Asparguus, openen er midden juli een nieuw restaurant. En de asperges? Die laten ze deze keer achterwege.

Midden juli openen Dries en Guus hun eigen pop-uprestaurant in discotheek Versuz in Hasselt. Die pop-up kreeg de naam Asparguus. Een verrassing, want in hun nieuwe restaurant zullen geen asperges op de kaart te vinden zijn. “De asperge blijft voor ons de koning van de groenten, maar het seizoen is zo goed als afgelopen”, zegt Dries. Darrom koos het duo voor een totaal nieuw concept: ‘food sharing met een vleugje rock ’n roll’. “Mensen kiezen een hoofdingrediënt, vlees, vis of iets vegetarisch, en krijgen er verschillende sideplates bij die ze delen met hun gezelschap.”

Hasselt, Hoofdstad van de Smaak

De stad Hasselt is blij met het nieuwe restaurant van het duo. “Dries en Guus zullen met hun nieuwe pop-up het aanbod op de Grenslandhallensite verder verruimen en aanvullen. Met hun overwinning in het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant gaven ze Hasselt als ‘Hoofdstad van de smaak’ heel wat glans. Geen twijfel dat ook hun nieuwe concept in de smaak gaat vallen”, aldus schepen van Economie en voorzitter van de Grenslandhallensite Tom Vandeput.

De komst van Asparguus is bovendien een goede zaak voor de Grenslandhallensite. “Op de site vind je vandaag al een heel divers aanbod aan activiteiten. Plopsa Indoor voor de kleinsten, Versuz voor de jeugd, het Ethias Theater en de Ethias Arena voor de muziekliefhebber.”, zegt Vandeput. En nu dus ook een nieuw restaurant.

Voor iedereen

Het is niet omdat de pop-up naast discotheek Versuz ligt, dat er Guus en Dries enkel mikken op het feestpubliek. “Bij een bezoek aan ons restaurant krijg je wel een bandje voor de Versuz VIP, maar écht iedereen is welkom.”

Het duo verwacht hun pop-up op 15 juli te openen, al ligt die datum nog niet helemaal vast. Wat wel zeker is, is dat Asparguus zijn ’tweede seizoen’ afsluit op 8 oktober. Een deel van het huidige team zal ook mee verhuizen naar de Versuz.

Praktisch

Voor een menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) betaal je tussen de 40 en 45 euro, exclusief drank. Op zondag en maandagmiddag is Asparguus gesloten. Op andere dagen opent het restaurant om 12u ’s middags, ’s avonds kan je er vanaf 18u terecht. De Facebookpagina en de website worden binnenkort gelanceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content