De twee nieuwe gelimiteerde smaken van Nespresso zijn geïnspireerd op de Italiaanse steden Napels en Triëst. De ene is vol en intens en staat symbool voor de sterke, vurige Italiaanse macho, de andere weerspiegelt met zijn zachtere en frissere smaak de elegante Italiaanse vrouw.

Nespresso's nieuwe Limited Editions Napoli en Trieste brengen een ode aan de twee gelijknamige Italiaanse steden, die een niet te overziene invloed hebben gehad op de internationale koffiecultuur.

In Napels werden de eerste koffiezetapparaten voor thuisgebruik boven de doopvont gehouden - de napoletana brachten de koffie die tot dan toe enkel in cafés geserveerd werd naar de huiskamer. Triëst - een grensstad benoorden Venetië - was ruim 250 jaar geleden al de belangrijkste haven in het middellands zeegebied voor de handel van koffie, en is dat vandaag de dag nog steeds.

De espresso van Illy is in Triëst ontstaan, en aangezien de stad lange tijd toebehoorde aan Oostenrijk is ook de Weense koffie er gastronomisch erfgoed. Met zijn talrijke koffiebars - vooral in de nabijheid van de Piazza dell'Unità d'Italia, het grootste plein van Italië - is Triëst trouwens nog altijd een koffie-epicentrum. (Tip: Ryanair vliegt vanuit Charleroi op Triëst, en nog goedkoop ook).

De Italiaanse macho vs. de elegante Italiaanse vrouw

De Napoli is een intense, volle koffie met rokerige houttoetsen en aroma's van gedroogde zwarte theebladeren. Deze Grand Cru bevat arabicabonen en een beetje robusta en heeft een donkere crema, en laat zich bij voorkeur drinken als ristretto (25 mililiter). De intensiteit bedraagt 11, en dat op een schaal van 1 tot 10!

Staat de Napoli symbool voor de sterke, intense Italiaanse macho, dan weerspiegelt de Trieste eerder de elegante Italiaanse vrouw. Met zijn intensiteit van 9 is hij iets zachter, frisser en fruiteriger. Het is een assemblage van arabicabonen, en hij heeft subtiele aroma's van chocolade en hazelnoten. Ook deze Grand Cru komt het best tot zijn recht als ristretto, al kan hij ook perfect gepaard gaan met cappuccino of latte macchiato.

De Limited Editions Napoli en Trieste zijn vanaf 8 april te koop via de Nespresso Boutiques in Brussel, Gent, Antwerpen en Luik, via de Nespresso Club, de website of de apps voor iPhone en iPad. Een etui kost 4,20 euro. Er is ook een kistje verkrijgbaar dat vier kopjes en schoteltjes bevat in ... de Italiaanse kleuren.

Michael Ilegems

De twee nieuwe gelimiteerde smaken van Nespresso zijn geïnspireerd op de Italiaanse steden Napels en Triëst. De ene is vol en intens en staat symbool voor de sterke, vurige Italiaanse macho, de andere weerspiegelt met zijn zachtere en frissere smaak de elegante Italiaanse vrouw.Nespresso's nieuwe Limited Editions Napoli en Trieste brengen een ode aan de twee gelijknamige Italiaanse steden, die een niet te overziene invloed hebben gehad op de internationale koffiecultuur. In Napels werden de eerste koffiezetapparaten voor thuisgebruik boven de doopvont gehouden - de napoletana brachten de koffie die tot dan toe enkel in cafés geserveerd werd naar de huiskamer. Triëst - een grensstad benoorden Venetië - was ruim 250 jaar geleden al de belangrijkste haven in het middellands zeegebied voor de handel van koffie, en is dat vandaag de dag nog steeds. De espresso van Illy is in Triëst ontstaan, en aangezien de stad lange tijd toebehoorde aan Oostenrijk is ook de Weense koffie er gastronomisch erfgoed. Met zijn talrijke koffiebars - vooral in de nabijheid van de Piazza dell'Unità d'Italia, het grootste plein van Italië - is Triëst trouwens nog altijd een koffie-epicentrum. (Tip: Ryanair vliegt vanuit Charleroi op Triëst, en nog goedkoop ook). De Italiaanse macho vs. de elegante Italiaanse vrouw De Napoli is een intense, volle koffie met rokerige houttoetsen en aroma's van gedroogde zwarte theebladeren. Deze Grand Cru bevat arabicabonen en een beetje robusta en heeft een donkere crema, en laat zich bij voorkeur drinken als ristretto (25 mililiter). De intensiteit bedraagt 11, en dat op een schaal van 1 tot 10! Staat de Napoli symbool voor de sterke, intense Italiaanse macho, dan weerspiegelt de Trieste eerder de elegante Italiaanse vrouw. Met zijn intensiteit van 9 is hij iets zachter, frisser en fruiteriger. Het is een assemblage van arabicabonen, en hij heeft subtiele aroma's van chocolade en hazelnoten. Ook deze Grand Cru komt het best tot zijn recht als ristretto, al kan hij ook perfect gepaard gaan met cappuccino of latte macchiato. De Limited Editions Napoli en Trieste zijn vanaf 8 april te koop via de Nespresso Boutiques in Brussel, Gent, Antwerpen en Luik, via de Nespresso Club, de website of de apps voor iPhone en iPad. Een etui kost 4,20 euro. Er is ook een kistje verkrijgbaar dat vier kopjes en schoteltjes bevat in ... de Italiaanse kleuren.Michael Ilegems