Nederlanders willen kraantjeswater op café

© iStock

Overal kraantjeswater ter beschikking hebben, ook op restaurant of op een festival: dat is de wens van nu al ruim 50.000 Nederlanders. “Het is van de zotte dat er nog op zoveel plekken moeilijk wordt gedaan over kraanwater!

Het drinkwaterbedrijf Vitens startte de petitie Overal Kraanwater Graag om horecazaken en evenementen te vragen kraantjeswater op de kaart te zetten, eventueel tegen betaling. Die hebben nu al meer dan 50.000 mensen ondertekend. Logisch, volgens Vitens, want Nederlands kraantjeswater is het beste ter wereld.

Duurzame keuze

“Ons kraanwater is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond en daar mogen we trots op zijn. Sterker nog: we zouden er altijd voor moeten kunnen kiezen. Niet alleen thuis, maar ook onderweg, op school en op het werk, tijdens het sporten, wanneer we uit eten gaan of een evenement bezoeken.”

In de praktijk lukt dat helaas vaak niet, want uit een enquête van onderzoeksbureau TNS Nipo blijkt dat meer dan de helft van de festivalgangers moeilijk of zelfs helemaal niet aan kraanwater kan komen. Net zoveel mensen zeggen dat het hen al eens werd geweigerd toen ze erom vroegen in een restaurant of café.

Rugzak vol water

Het waterbedrijf grijpt nu de Nijmeegse Vierdaagse wandeltocht aan om de petitie in de schijnwerpers te zetten en voeren daar de 92-jarige Jan Zwijnen op. De man zal aan de vierdaagse beginnen met een rugzak met tien liter water in. Per 10.000 handtekeningen voor de enquête schept hij er een liter uit. Ontmoet de erg aaibare Nederlander vooral zelf (en help hem eventueel van een extra liter af door de petitie te ondertekenen).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content