Mosselen met champagnesabayon

Mosselen champagnesabayon

Voor 4:

  • 800 g mosselen
  • 20 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 eierdooiers
  • 15 cl champagne
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 g zure room
  • enkele snuifjes kerrie
  • 2 takjes basilicum voor de afwerking

Bereidingswijze:

Was de mosselen en schrob grondig schoon. Smelt de boter in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalot en de knoflook op laagvuur. Voeg de witte wijn en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook, doe er de mosselenbij en stoof 4 à 5 minuten.

  1. Schep de mosselen uit de pan met een schuimspaan en verwijder een halve schelp van elke mossel. Hou de mosselen warm onder een vel aluminiumfolie. Zeef het mosselvocht.
  2. Klop de eierdooiers op met 2 eetlepels mosselvocht en de champagne. Voeg het citroensap toe en klop op in een bain-marie tot de sabayon begint in te dikken. Dit duurt ongeveer 6 à 7 minuten. Spatel de zure room en de kerrie door de sabayon.
  3. Schep de mosselen in een warme schaal en lepel er de champagnesabayon over, werk af met het basilicum en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content