Man betaalt 2,2 miljoen dollar voor lunch met Warren Buffet

© Reuters

Een man uit Singapore heeft waarschijnlijk zijn allerduurste lunch ooit gereserveerd. Andy Chua mag met het hoogste bod van bijna 2,2 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) aan de dis schuiven voor een middagmaal met sterinvesteerder Warren Buffett.

De Amerikaan wordt beschouwd als de op twee na rijkste mens ter wereld. Zijn adviezen zijn naar verluidt van goudwaarde.

Sinds het jaar 2000 biedt Buffett zijn fans de kans om hun idool te ontmoeten bij een etentje met steak en rode wijn. Het ingezamelde geld gaat naar de liefdadigheidsorganisatie Glide, die daklozen en behoeftigen helpt in San Francisco. Glide publiceerde in het weekend ook de naam van de winnaar.

De winnende biedingen varieerden in de loop der jaren van 25.000 dollar tot 3,5 miljoen dollar. Vorig jaar bracht de “Power Lunch” op de veilingsite e-bay 1 miljoen dollar op. Daarmee behoort Buffett, wiens vermogen door het Amerikaanse magazine Forbes geraamd wordt op 65 miljard dollar, tot de meest gevraagde prominenten in de economische wereld.

Ter vergelijking: een middagetentje met Apple-topman Tim Cook bracht in mei “slechts” 330.000 dollar op. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content