‘Lobster bar’ strijkt neer in Antwerpen

© /

Antwerpen krijgt binnenkort zijn eerste ‘lobster bar’. Kreeft eten wordt hip. Pinkeye, de designstudio achter onder andere Frank & Brut en Wasbar, werkte het concept uit.

Gourmet fastfood zit in de lift. Of het nu hamburgers, pizza’s, hotdogs of andere fastfoodgerechten betreft: horecaondernemers worden almaar creatiever om ‘snel voedsel’ een nieuwe schwung te geven met verse eersteklasproducten en achteraf in een hippe en hedendaagse gedaante op de kaart te integreren.

Een nieuw fastfoodconcept dat eerstdaags in Antwerpen neerstrijkt is Savage, een zaak rond fancy kreeft-gerechten: de zogenaamde ‘lobster bar’, naar het voorbeeld van soortgelijke hippe initiatieven in Londen en New York. Op het menu onder meer broodjes (verse) kreeft – beter bekend als de lobster roll -, lobster chowder of de meer traditioneel gestoomde kreeft met een augurk en maïskolf.

Savage krijgt onderdak in een pand tegenover Cinema Cartoon’s. De naam is een knipoog naar de ‘woeste’ manier van eten: kreeft eet je met je handen, en je breekt de scharen van de kreeft met een tang. Wie het toch liever bij een hippe gourmet burger houdt, zal ook hier zijn/haar gading vinden.

De opening van het nieuwe restaurant wordt verwacht in maart. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content