De New Yorkse foodschrijver, -fotograaf en -docent James Peterson heeft al vijftien boeken op zijn naam, waaronder Wat je als kok moet weten. In zijn nieuwe standaardwerk Bakken presenteert hij meer dan 350 recepten en technieken, geïllustreerd met ruim 1500 foto's. Met de basisrecepten (crème anglaise, bladerdeeg enz.), kun je bekende klassiekers opbouwen (slagroomsoezen, citroenschuimtaart, chocoladetaart enz.). Ook de belangrijkste technieken komen aan bod en de vele illustraties vormen een dankbare ondersteuning. Een aanrader voor hobbykoks met een goede oven.

Bakken: Karakter Uitgevers, isbn 978 90 6112 909 7. 34,95 euro.

De New Yorkse foodschrijver, -fotograaf en -docent James Peterson heeft al vijftien boeken op zijn naam, waaronder Wat je als kok moet weten. In zijn nieuwe standaardwerk Bakken presenteert hij meer dan 350 recepten en technieken, geïllustreerd met ruim 1500 foto's. Met de basisrecepten (crème anglaise, bladerdeeg enz.), kun je bekende klassiekers opbouwen (slagroomsoezen, citroenschuimtaart, chocoladetaart enz.). Ook de belangrijkste technieken komen aan bod en de vele illustraties vormen een dankbare ondersteuning. Een aanrader voor hobbykoks met een goede oven. Bakken: Karakter Uitgevers, isbn 978 90 6112 909 7. 34,95 euro.