De witte jassen op de kasseien stonden symbool voor een soort begraafplaats van verschillende horecazaken. De maatregelen tegen de verspreiding van covid-19 verstikken de sector en de huidige compensatieregelingen zijn niet genoeg om faillissementen te voorkomen, klinkt het. Daarom vragen ze onder meer een btw-verlaging tot zes procent, dat de economische werkloosheid wegens overmacht en vrijstelling van sociale lasten worden verlengd tot eind mei en dat de huidige situatie wordt beschouwd als natuurramp.

'Ik ben een horeca-uitbater en wil dat graag blijven', luidt de slogan van de chefs. Met hun actie herinnerden ze er de regering ook aan dat hun sector de op twee na grootste werkgever van het land is, met 180.000 voltijdbanen, 200.000 indirecte banen en 60.000 freelancers en bedrijven.

De witte jassen op de kasseien stonden symbool voor een soort begraafplaats van verschillende horecazaken. De maatregelen tegen de verspreiding van covid-19 verstikken de sector en de huidige compensatieregelingen zijn niet genoeg om faillissementen te voorkomen, klinkt het. Daarom vragen ze onder meer een btw-verlaging tot zes procent, dat de economische werkloosheid wegens overmacht en vrijstelling van sociale lasten worden verlengd tot eind mei en dat de huidige situatie wordt beschouwd als natuurramp. 'Ik ben een horeca-uitbater en wil dat graag blijven', luidt de slogan van de chefs. Met hun actie herinnerden ze er de regering ook aan dat hun sector de op twee na grootste werkgever van het land is, met 180.000 voltijdbanen, 200.000 indirecte banen en 60.000 freelancers en bedrijven.