Grote onderscheiding voor Kobe Desramaults in de nieuwe editie van de Italiaanse restaurantgids 'Identità Golose'. De jonge West-Vlaamse topchef werd uitgeroepen tot beste buitenlandse chef. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Volgens Desramaults focust de gids zich op (internationale) restaurants met persoonlijkheid. 'Blijkbaar is mijn keuken hen ook opgevallen', aldus de chef.

Met deze titel komt de Flemish Foodie in het spoor van bekendheden als René Redzepi van Noma (Kopenhagen) en Inaki Aizpitarte van Châtaubriand (Parijs), die eerder met prijs aan de haal gingen. 'Best wel een eer om zulke namen op te volgen', reageert hij. Noma is nota bene het tweede beste restaurant ter wereld, Châtaubriand staat op nummer 18.

Het gaat Desramaults duidelijk voor de wind. Zijn culinaire initiatieven - zoals 'Flemish Food Fest' (samen met Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere) - worden enthousiast onthaald. Vorig jaar werd hij nog uitgeroepen tot Chef van het Jaar door de culinaire Gault&Millau Belux Gids. (DB)

Grote onderscheiding voor Kobe Desramaults in de nieuwe editie van de Italiaanse restaurantgids 'Identità Golose'. De jonge West-Vlaamse topchef werd uitgeroepen tot beste buitenlandse chef. Dat meldt Het Nieuwsblad.Volgens Desramaults focust de gids zich op (internationale) restaurants met persoonlijkheid. 'Blijkbaar is mijn keuken hen ook opgevallen', aldus de chef. Met deze titel komt de Flemish Foodie in het spoor van bekendheden als René Redzepi van Noma (Kopenhagen) en Inaki Aizpitarte van Châtaubriand (Parijs), die eerder met prijs aan de haal gingen. 'Best wel een eer om zulke namen op te volgen', reageert hij. Noma is nota bene het tweede beste restaurant ter wereld, Châtaubriand staat op nummer 18.Het gaat Desramaults duidelijk voor de wind. Zijn culinaire initiatieven - zoals 'Flemish Food Fest' (samen met Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere) - worden enthousiast onthaald. Vorig jaar werd hij nog uitgeroepen tot Chef van het Jaar door de culinaire Gault&Millau Belux Gids. (DB)