Kaas baas: smakelijke hapjes voor kaasfanaten

Het hoeven niet altijd chips of supermarktovenhapjes te zijn, toch? Met deze kaashapjes scoor je ongetwijfeld beter bij je gasten. Say cheese!

De felroze chioggia-biet zorgt naast een flashy presentatie ook voor een leuk smaakcontrast met de smeuïge geitenkaas. Met een minimum aan voorbereiding zorg je voor een kleurrijk en fris aperitiefhapje.

Klik op de foto voor het recept.
Klik op de foto voor het recept.

Door het harde en zure vruchtvlees zijn kweeperen rauw moeilijk te eten. Als pasta past het fruit echter perfect bij dit kroketje van schapenkaas. Op een halfuurtje tijd flans je een lekker hapje in elkaar dat ongetwijfeld indruk zal maken op je gasten.

Klik op de foto voor het recept.
Klik op de foto voor het recept.

Voor het parmezaannestje met gekonfijte groenten zal je iets meer tijd moeten rekenen, maar laat dat je zeker niet tegenhouden. Het krokante kaasjasje is niet alleen mooi in balans met de sla, aubergine, tomaat en courgette, maar geeft het gerechtje meteen ook de perfecte look.

Klik op de foto voor het recept.
Klik op de foto voor het recept.

Dit voorgerechtje kan je ook zeer gemakkelijk als aperitiefhapje voorschotelen. Kaasliefhebbers hebben driemaal geluk: de combinatie van comté, plattekaas en mozzarella zorgt voor een heuse smaakbom, maar wel eentje die niet op je maag blijft liggen.

Klik op de foto voor het recept.
Klik op de foto voor het recept.

Deze rolletjes van geitenkaas, tomaat en courgette lijken wel het kazige equivalent van sushi. Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd: omdat je de snacks een halfuurtje moet laten rusten, hou je tijd over om je al aan het volgende hapje te zetten. Of om je gewoon even lekker neer te zetten: wij oordelen niet.

Klik op de foto voor het recept.
Klik op de foto voor het recept.

Wie liever de Italiaanse toer opgaat, is met deze raviolini’s aan het juiste adres. De zachte burrata in het verse pastadeeg zorgt voor een hapje van ongekende hoogtes. Geen dolce far niente voor jou helaas, want voor dit hapje trek je best een kleine twee uur werk uit. Smakelijk!

Klik op de foto voor het recept.
Klik op de foto voor het recept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content