Internationale Vrouwendag: Lady Chefs steunen Moeders voor Moeders

© gf

Anne-Sophie Breysem, ladychef van het jaar, en drie andere laureaten koken op 8 maart in Hasselt voor het goede doel.

25 jaar geleden werd de culinaire wedstrijd Lady Chef of the Year in het leven geroepen met het doel om vrouwelijke chefs een duw in de rug te geven, in een wereld die vooral door mannelijke chefs word gedomineerd. Bij de eerste verkiezing in 1991 telde ons land dertien professionele vrouwelijke chefs. Tinneke Van Wichelen was toen de eerste laureaat. De recentste winnares Anne-Sophie Breysem, chef van De Kwizien in Hasselt, won de titel tussen 156 kandidates. Een hele verbetering, maar de weg is nog lang.

Ter gelegenheid van de 25ste editie van Lady Chef of the Year op 8 maart – Internationale Dag van de Vrouw – gaan enkele laureaten van de culinaire wedstrijd de hele dag in de potten roeren om te focussen op het onderwerp, en bij uitbreiding de vaak kwetsbare positie van de vrouw in de maatschappij. De opbrengsten van het gastronomische evenement waarbij Anne-Sophie Breysem, Ann De Roy (winnares in 2013), Yanaika Skrzyszkowiak (2011) en Christa Cappelle (2003) de keuken delen met leerlingen van Hotelschool Hasselt, gaan naar Moeders Voor Moeders, een vzw die zich inzet voor moeders met jonge kinderen in financiële nood.

Het initiatief wordt ondersteund door politici Elke Sleurs en Hilde Claes. ‘Armoede in België is helaas nog steeds een groot probleem. Vrouwen, en in het bijzonder vrouwen met kinderen, zijn vaak de eerste slachtoffers. Ik verwelkom dan ook ten zeerste initiatieven zoals deze die er eens te meer de aandacht op vestigen’, zegt Sleurs, Staatssecretaris voor Armoedebestrijding & Gelijke Kansen.

Locatie van het gastronomische evenement: Provinciale Bibliotheek Limburg, vlak aan het Kolonel Dusartplein te Hasselt. Het menu telt ook vegetarische gerechten. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content