In kaart gebracht: de beste restaurants van België en Luxemburg volgens Gault & Millau
De nieuwe versie van de bekende restaurantgids Gault & Millau is bekend. Op deze kaart vind je in een oogopslag de crème de la crème in onze contreien.
Voor het eerst krijgt een Waalse chef het maximum van vijf koksmutsen: L’air du temps van Sang-hoon Degeimbre stijgt naar 19/20. Andere stijgers aan de top zijn Sea Grill van Yves Mattagne met 18.5/20, The Jane van Nick Bril en Chambre Séparée van Kobe Desramaults met 18/20. Hof van Cleve en Bon-Bon behouden hun topscore van 19.5/20.
De anonieme inspecteurs van Gault & Millau recenseerden dit jaar meer dan 1400 restaurants en POP-zaken (‘populaire’, meer toegankelijke restaurants) op het Belgische en Luxemburgse grondgebied. De vele nieuwe adressen vormen een absoluut record. Een honderdtal adressen die wel nog voorkwamen in de vorige editie verdwenen evenwel, meestal door een sluiting. Hieronder ontdek je alvast welke zaken een score van zestien punten of hoger kregen.
De gids 2019 ligt vanaf 9 november in de boekhandel en kost 29 euro. Je kan hem ook online bestellen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier