De hamburger werd na lang onderzoek in een lab ontwikkeld. De bedoeling van de uitvinders is om een burger te creëren die de real deal kan evenaren. Vlees is erg geliefd, maar steeds meer mensen maken zich zorgen over de impact van de vleesindustrie op het milieu.

Impossible Foods ging dus na hoe ze van plantaardige ingrediënten een burger konden maken die toch dezelfde structuur en smaak heeft. De magische combinatie bestaat uit tarwe, kokosolie, aardappelproteïne en het ultieme ingrediënt heme, een molecule gevonden in planten.

Zowel voor eco warriors als herbivoren

Een van de investeerders is Bill Gates, een grote voorstander van duurzame alternatieven. De Impossible Burger verspilt 95 procent minder land, 74 procent minder water en 87 procent minder broeikasgassen. Ook is hij natuurlijk hormonen- en antibioticavrij.

Na vijf jaar experimenteren is de burger eindelijk klaar. Liefhebbers van sappige burgers kunnen deze veelbelovende innovatie in Momofuku Nishi in New York gaan uitproberen. Ceci n'est pas un burger, maar zo smaakt, ruikt en voelt hij wel! (LP)

De hamburger werd na lang onderzoek in een lab ontwikkeld. De bedoeling van de uitvinders is om een burger te creëren die de real deal kan evenaren. Vlees is erg geliefd, maar steeds meer mensen maken zich zorgen over de impact van de vleesindustrie op het milieu. Impossible Foods ging dus na hoe ze van plantaardige ingrediënten een burger konden maken die toch dezelfde structuur en smaak heeft. De magische combinatie bestaat uit tarwe, kokosolie, aardappelproteïne en het ultieme ingrediënt heme, een molecule gevonden in planten.Zowel voor eco warriors als herbivoren Een van de investeerders is Bill Gates, een grote voorstander van duurzame alternatieven. De Impossible Burger verspilt 95 procent minder land, 74 procent minder water en 87 procent minder broeikasgassen. Ook is hij natuurlijk hormonen- en antibioticavrij. Na vijf jaar experimenteren is de burger eindelijk klaar. Liefhebbers van sappige burgers kunnen deze veelbelovende innovatie in Momofuku Nishi in New York gaan uitproberen. Ceci n'est pas un burger, maar zo smaakt, ruikt en voelt hij wel! (LP)