Het geheim van de perfecte macaron

Met hun smeuïge vulling vallen macarons bij iedereen in de smaak. En je kunt er ook heerlijke gerechten mee bereiden. Enkele recepten.

De elegante macaron heeft vooral de laatste jaren bij fijnproevers en topchefs aan populariteit gewonnen. Ze gelden niet alleen als het summum van verfijning bij thee of koffie. Liefhebbers waarderen ze ook meer en meer bij een glaasje champagne.

Voor de bereiding van de lekkernijen moeten amandelen, suiker en eiwit gemengd worden en in mooie vormpjes op de bakplaat goudbruin kleuren. Het geheim van een perfecte macaron met een krokante korst en een zijdezachte, smeuïge kern zit in het luchten. Wanneer je de koekjes uit de oven haalt, moet je water op de bakplaten nevelen zodat die beginnen te stomen, de koekjes komen dan makkelijk los.

Met hun smeuïge vulling zijn de macarons een verwenning voor de mond en een streling voor de keel. Geen wonder dat ze ook zonder tierelantijntjes bij iedereen in de smaak vallen. Je kunt er ook heerlijke gerechten mee bereiden. Zo gaan de koekjes uitstekend samen met kip, pens en ijs. Enkele recepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content