Mosselen met spek, pompoen, koriander en bier

mosselen pompoen

Recept voor herfstmosselen van chef-kok Peter Van der Staey: mosselen met spek, pompoen, koriander en bier.

Nodig
  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 5 dl bier van hoge gisting (Omer, Duvel, Delvaux…)
  • 100 g gerookt spek
  • 2 uien
  • 200 g boschampignons
  • 1 klontje gezouten boter (20 g)
  • 200 g butternutpompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el peterselie
  • 4 el koriander
  • 4 stengels lente-ui
  • enkele takjes tijm
  • 1/4 citroen
  • gemalen peper
Bereidingswijze

1. Spoel de Zeeuwse mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte schelpen. Geef mosselen die open staan een ferme tik op het aanrecht en wacht even tot ze zich sluiten. Gebruik de mossel niet als deze zich niet sluit.

2. Snij de ui fijn en de butternut in mooie kleine blokjes.

3. Reinig de boschampignons met een fijne borstel.

4. Bak het spek met een klontje gezouten boter aan in de wok en doe er even later de ui, de look, de tijm, de champignons en de pompoen bij.

5. Doe de mosselen in de wok.

6. Kruid met gemalen peper en bevochtig met het bier.

7. Stoom kort onder deksel. Snij ondertussen de peterselie, de koriander en de lente-ui fijn en voeg deze kruiden net voor het einde bij de mosselen, samen met enkele druppels citroensap.

8. Schud even op en serveer met een goed glas bier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content